palacinky s ovocím
Recepty

Najlepšie sladké recepty, v ktorých hrá tvaroh hlavnú úlohu

Tvaroh obsahuje vysoké množstvo kvalitných bielkovín. Navyše famózne chutí a dezertom dodá vláčnosť. Inšpirujte sa tipmi na 4 lahodné recepty s tvarohom, po ktorých sa len tak zapráši.

Proteínové palacinky s makom

Začnite ráno poriadne – palacinkami, ktoré vás nabijú energiou na celý deň. Tieto proteínové makové palacinky zasýtia, sú chutné aj výživné. Mak dodáva palacinkám jemnú orieškovú chuť a obsahuje zdravé tuky a minerály. Tvaroh potom zaisťuje, že sa po raňajkách nebudete cítiť hladní až do obeda.

Ingrediencie:

  • 90 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 balíček 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
  • 15 g 100 % Mak mletý Dr. Oetker
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 400 ml polotučného mlieka
  • štipka soli
  • tvaroh (alebo biely jogurt)
  • pokrájané ovocie
  • lístky mäty
  • med

Postup:

V mise zmiešajte múku s bielkom a makom. Pridajte citrónovú šťavu, mlieko, soľ a vymiešajte do hladka. Panvicu zľahka potrite olejom a pečte palacinky do zlatista.

Palacinky natrite tvarohom s medom, ozdobte ovocím a mätou. Podávajte.

Makovo-tvarohové knedličky s jahodami

Keď vonku praží slnko a dostanete chuť na sladký obed, tvarohové knedličky sú tou pravou voľbou. Zaručene vás svojou chuťou prenesú do detstva, do babičkinej kuchyne.

Ingrediencie:

  • 250 g detskej krupice
  • 100 g 100 % Mak mletý Dr. Oetker
  • štipka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
  • štipka soli
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 2 vajcia
  • jahody
  • tvaroh na strúhanie
  • práškový cukor
  • rozpustené maslo

Postup:

V mise zmiešajte krupicu s kypriacim práškom, makom a soľou. Pridajte tvaroh, vajcia a rukami dôkladne zapracujte, kým nevznikne hladké a pružné cesto. Ak sa cesto lepí, pridajte trochu múky.

Na pomúčenej pracovnej doske vytvarujte z cesta valček. Valček nakrájajte približne na 8 rovnakých dielov. Z každého vytvorte placku a dovnútra vložte umytú jahodu. Knedličky dôkladne zabaľte. Vložte do hrnca s osolenou vriacou vodou približne na 10 minút.

Tvarohové knedličky posypte nastrúhaným tvarohom, cukrom a polejte maslom. Môžete podávať.

Tvarohové kakaové rezy

Predstavte si vláčne kakaové cesto a jemnú tvarohovú plnku. Tieto rezy s tvarohom sa rozplynú na jazyku a pošteklia jazýčky deťom aj dospelým.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 110 g polohrubej múky
  • 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
  • 20 g Holandské kakao Dr. Oetker
  • 1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
  • 100 g cukru
  • 6 vajec
  • 30 ml slnečnicového oleja

Na plnku:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 150 g kyslej smotany
  • 1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
  • 4 lyžice medu

Postup:

Cesto: Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte olej. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a kakaom a zľahka vmiešajte do peny. Cesto rozdeľte na 2 pláty a samostatne upečte. Nechajte vychladnúť.

Plnka: Vyšľahajte tvaroh, kyslú smotanu, cukor a med.

Dokončenie: Prvý plát potrite plnkou a priklopte druhým plátom. Vložte najmenej na hodinu do chladničky. Podávajte.

Cheesecake s jahodami

Cheesecake nikdy nevyjde z módy. Verziu s tvarohom si zamilujete nielen pre jej nutričné hodnoty. Jahodový cheesecake je skrátka ideálny letný dezert.

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 200 g hladkej múky
  • 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
  • 75 g cukru
  • 1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
  • 90 g zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • štipka soli

Na plnku:

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 250 g bieleho jogurtu
  • 100 g cukru
  • 1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
  • 1 balíček Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
  • 4 vajcia

Na ozdobenie:

  • 400 g jahôd
  • 50 g práškového cukru
  • 1 lyžica nasekanej mäty
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 balíček Tortové želé červené Dr. Oetker
  • 250 ml vody alebo jablkovej šťavy
  • 2 lyžice cukru

Postup:

Korpus: Zmiešajte múku, kypriaci prášok, cukor a soľ. Pridajte vajce, maslo a vypracujte dohladka. Približne 2/3 cesta dajte na dno formy a na niekoľkých miestach popichajte vidličkou. Pečte v predhriatej rúre.

Korpus nechajte vychladnúť. Zo zvyšku cesta vytvorte valček a vyložte ním vnútorné strany korpusu, aby vznikol približne 3 cm vysoký okraj.

Plnka: Tvaroh zmiešajte s jogurtom, cukrom, vajcami a pudingovým práškom. Keď je plnka krásne hladká, naneste ju do formy na cesto a uhlaďte. Pečte v predhriatej rúre.

Ozdobenie: Pokrájané jahody zmiešané s mätou a citrónovou šťavou naneste navrch torty. Pripravte tortové želé s vodou alebo jablkovou šťavou a cukrom a nalejte na jahody.

Vložte do chladničky, nechajte stuhnúť a podávajte.

Ktorý dezert vám chutil najviac?

Náhľadový obrázok: Freepik


Sponzorovaný článok