Tvaroh obsahuje vysoké množstvo kvalitných bielkovín. Navyše famózne chutí a dezertom dodá vláčnosť. Inšpirujte sa tipmi na 4 lahodné recepty s tvarohom, po ktorých sa len tak zapráši.
Proteínové palacinky s makom
Začnite ráno poriadne – palacinkami, ktoré vás nabijú energiou na celý deň. Tieto proteínové makové palacinky zasýtia, sú chutné aj výživné. Mak dodáva palacinkám jemnú orieškovú chuť a obsahuje zdravé tuky a minerály. Tvaroh potom zaisťuje, že sa po raňajkách nebudete cítiť hladní až do obeda.
Ingrediencie:
- 90 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 balíček 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
- 15 g 100 % Mak mletý Dr. Oetker
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 400 ml polotučného mlieka
- štipka soli
- tvaroh (alebo biely jogurt)
- pokrájané ovocie
- lístky mäty
- med
Postup:
V mise zmiešajte múku s bielkom a makom. Pridajte citrónovú šťavu, mlieko, soľ a vymiešajte do hladka. Panvicu zľahka potrite olejom a pečte palacinky do zlatista.
Palacinky natrite tvarohom s medom, ozdobte ovocím a mätou. Podávajte.
Makovo-tvarohové knedličky s jahodami
Keď vonku praží slnko a dostanete chuť na sladký obed, tvarohové knedličky sú tou pravou voľbou. Zaručene vás svojou chuťou prenesú do detstva, do babičkinej kuchyne.
Ingrediencie:
- 250 g detskej krupice
- 100 g 100 % Mak mletý Dr. Oetker
- štipka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
- štipka soli
- 250 g polotučného tvarohu
- 2 vajcia
- jahody
- tvaroh na strúhanie
- práškový cukor
- rozpustené maslo
Postup:
V mise zmiešajte krupicu s kypriacim práškom, makom a soľou. Pridajte tvaroh, vajcia a rukami dôkladne zapracujte, kým nevznikne hladké a pružné cesto. Ak sa cesto lepí, pridajte trochu múky.
Na pomúčenej pracovnej doske vytvarujte z cesta valček. Valček nakrájajte približne na 8 rovnakých dielov. Z každého vytvorte placku a dovnútra vložte umytú jahodu. Knedličky dôkladne zabaľte. Vložte do hrnca s osolenou vriacou vodou približne na 10 minút.
Tvarohové knedličky posypte nastrúhaným tvarohom, cukrom a polejte maslom. Môžete podávať.
Tvarohové kakaové rezy
Predstavte si vláčne kakaové cesto a jemnú tvarohovú plnku. Tieto rezy s tvarohom sa rozplynú na jazyku a pošteklia jazýčky deťom aj dospelým.
Ingrediencie:
Na cesto:
- 110 g polohrubej múky
- 1 lyžička Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
- 20 g Holandské kakao Dr. Oetker
- 1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
- 100 g cukru
- 6 vajec
- 30 ml slnečnicového oleja
Na plnku:
- 500 g polotučného tvarohu
- 150 g kyslej smotany
- 1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
- 4 lyžice medu
Postup:
Cesto: Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny. Pridajte olej. Múku zmiešajte s kypriacim práškom a kakaom a zľahka vmiešajte do peny. Cesto rozdeľte na 2 pláty a samostatne upečte. Nechajte vychladnúť.
Plnka: Vyšľahajte tvaroh, kyslú smotanu, cukor a med.
Dokončenie: Prvý plát potrite plnkou a priklopte druhým plátom. Vložte najmenej na hodinu do chladničky. Podávajte.
Cheesecake s jahodami
Cheesecake nikdy nevyjde z módy. Verziu s tvarohom si zamilujete nielen pre jej nutričné hodnoty. Jahodový cheesecake je skrátka ideálny letný dezert.
Ingrediencie:
Na korpus:
- 200 g hladkej múky
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
- 75 g cukru
- 1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
- 90 g zmäknutého masla
- 1 vajce
- štipka soli
Na plnku:
- 500 g polotučného tvarohu
- 250 g bieleho jogurtu
- 100 g cukru
- 1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
- 1 balíček Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
- 4 vajcia
Na ozdobenie:
- 400 g jahôd
- 50 g práškového cukru
- 1 lyžica nasekanej mäty
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 balíček Tortové želé červené Dr. Oetker
- 250 ml vody alebo jablkovej šťavy
- 2 lyžice cukru
Postup:
Korpus: Zmiešajte múku, kypriaci prášok, cukor a soľ. Pridajte vajce, maslo a vypracujte dohladka. Približne 2/3 cesta dajte na dno formy a na niekoľkých miestach popichajte vidličkou. Pečte v predhriatej rúre.
Korpus nechajte vychladnúť. Zo zvyšku cesta vytvorte valček a vyložte ním vnútorné strany korpusu, aby vznikol približne 3 cm vysoký okraj.
Plnka: Tvaroh zmiešajte s jogurtom, cukrom, vajcami a pudingovým práškom. Keď je plnka krásne hladká, naneste ju do formy na cesto a uhlaďte. Pečte v predhriatej rúre.
Ozdobenie: Pokrájané jahody zmiešané s mätou a citrónovou šťavou naneste navrch torty. Pripravte tortové želé s vodou alebo jablkovou šťavou a cukrom a nalejte na jahody.
Vložte do chladničky, nechajte stuhnúť a podávajte.
Ktorý dezert vám chutil najviac?
Náhľadový obrázok: Freepik
Sponzorovaný článok
