kamene, kryštály, drahokamy, polodrahokamy podľa znamenia
Tipy a triky

Kamene podľa znamenia zverokruhu

Znamenia zverokruhu majú svoj pôvod v astrológii. Každému z nich priraďujeme určité charakteristické vlastnosti. Môžeme ich posilniť výberom vhodných kameňov, polodrahokamov a drahokamov podľa znamenia. Na to, akému znameniu zverokruhu sa aké kamene, kryštály, polodrahokamy či drahokamy hodia, sa pozrieme na nasledujúcich riadkoch. Ak túžite po šperku s kameňom súvisiacom s vašou osobnosťou, čítajte ďalej.

Kamene podľa znamenia: Baran

Barani sú energickí, odvážni a ambiciózni. Pre toto znamenie je ideálny červený jaspis, ktorý podporuje silu a vitalitu. Rubín dodáva odvahu a ochraňuje, hematit zase pomáha udržať vnútorný pokoj a rovnováhu. Ďalšie vhodné kamene podľa zverokruhu sú ametyst, citrín, diamant či zafír.

Kamene podľa znamenia: Býk

Býci sú známi svojou stálosťou, praktickosťou a láskou k prírode. Smaragd je pre býkov skvelý, pretože podporuje lásku a vernosť. Ruženín prináša pokoj a harmóniu, kým beryl dodáva energiu a pomáha zvládať stres. Iné kamene, ktoré sú pre toto znamenie ideálne: achát, akvamarín, tigrie oko a topás.

Kamene podľa znamenia: Blíženci

Blíženci sú komunikatívne, zvedavé a prispôsobivé znamenie. Hodí sa im achát, ktorý prináša rovnováhu a stabilitu. Citrín podporuje kreativitu a sebadôveru, zatiaľ čo tigrie oko chráni pred negatívnou energiou. Okrem toho je pre blížencov vhodný aj obsidián, avanturín a tyrkys.

Kamene podľa znamenia: Rak

Raci sú emocionálni, starostliví a intuitívni. Mesačný kameň zosilňuje ich intuíciu a podporuje emocionálnu rovnováhu. Perly im prinášajú pokoj a čistotu, smaragd pomáha pri hlbokých emóciách a prináša harmóniu. Pre rakov sa hodia aj kamene ako achát, granát, opál či rubín.

Kamene podľa znamenia: Lev

Lev je sebavedomý, kreatívny a dominantný. Pre levy je vhodný kameň rubín – podporuje odvahu a sebaistotu. Granát prináša energiu a vitalitu, citrín podporuje u levov kreativitu a optimizmus. Pre toto ohnivé znamenie zverokruhu je vhodný aj jantár, zlatý topás a smaragd.

Kamene podľa znamenia: Panna

Panny sú analytické, praktické a spoľahlivé osoby so zmyslom pre poriadok. Modrý zafír im podporuje múdrosť a vnútorný pokoj. Achát prináša rovnováhu, kým karneol podporuje vitalitu a motiváciu. Vhodný je však aj lapis lazuli, olivín a mesačný kameň.

náramky z rôznych kameňov

Kamene podľa znamenia: Váhy

Váhy sú diplomatické, harmonické a spravodlivé. Lapis lazuli podporuje pravdu a spravodlivosť. Ruženín prináša lásku a harmóniu, zatiaľ čo akvamarín podporuje komunikáciu a rovnováhu. Iné ideálne kamene sú ametyst, opál alebo jadeit.

Kamene podľa znamenia: Škorpión

Škorpióni sú intenzívni, vášniví, ale aj tichí a tajomní. Obsidián škorpiónov chráni pred negatívnou energiou a prináša vnútorný pokoj. Granát podporuje vášeň a silu, malachit im pomáha pri liečení. Okrem týchto kameňov sa pre škorpiónov hodí aj akvamarín, ónyx a hematit.

Kamene podľa znamenia: Strelec

Strelci sú optimistickí, úprimní a so zmyslom pre spravodlivosť. Tigrie oko je vhodné pre strelcov, pretože podporuje odvahu a ochranu. Topás prináša radosť a hojnosť, kým ametyst pomáha ich intuícii. Strelcom sa hodia aj kamene ako modrý achát, labradorit a tyrkys.

Kamene podľa znamenia: Kozorožec

Kozorožci sú ambiciózni, disciplinovaní a spoľahliví. Ónyx je ideálny pre kozorožcov, pretože prináša silu a stabilitu. Granát podporuje energiu a vitalitu, malachit im zase pomáha pri sebareflexii. Pre toto zemské znamenie sú ideálne aj kamene ako achát, olivín a záhneda.

Kamene podľa znamenia: Vodnár

Vodnári sú vytrvalí, originálni a s nadšením pre život. Ametyst podporuje ich intuíciu. Akvamarín prináša pokoj a zdokonalenie komunikácie, tyrkys ochraňuje a podporuje kreativitu. Pre vodnárov je vhodný aj akvamarín, modrý topás a krištáľ.

Kamene podľa znamenia: Ryby

Ryby sú citlivé, intuitívne a súcitné. Akvamarín podporuje ich intuitívne schopnosti a prináša pokoj. Ametyst pomáha pri duchovnom raste a ochrane, zatiaľ čo mesačný kameň podporuje emocionálnu rovnováhu a vnútorný pokoj. Ideálny je aj jaspis, opál a olivín.

Vybrané kamene môžu posilniť a vyrovnať charakteristické vlastnosti jednotlivých znamení, prinášať im pokoj, ochranu a energiu potrebnú na zvládanie každodenného života. Okrem spomenutých kameňov sú ešte mnohé iné, ktoré sa pre jednotlivé znamenia zverokruhu hodia. Vyberajte si preto liečivé kamene podľa znamenia na základe toho, ktorú stránku vašej osobnosti chcete podporiť.


Sponzorovaný článok