Tekvica hokaido sa stala stálicou v slovenskej kuchyni najmä vďaka svojej jemnej orieškovej chuti, výživovým hodnotám a univerzálnemu využitiu. Jej veľkou výhodou je, že sa nemusí šúpať, po tepelnej úprave je šupka mäkká a jedlá. Hokaido je bohatá na betakarotén, vitamíny A, C, E a vlákninu, vďaka čomu je ideálna pre zdravé varenie počas leta, …
Zero waste zmrzlina: Recepty na domáce nanuky z ovocia, ktoré máš doma!
Zero waste zmrzlina je ideálnym spôsobom, ako využiť zvyšky ovocia, minimalizovať potravinový odpad a zároveň si pripraviť zdravé letné osvieženie. Domáce nanuky z ovocia, ktoré máte doma, sú jednoduché na prípravu, neobsahujú zbytočné konzervanty ani jednorazové obaly a môžete ich prispôsobiť podľa aktuálnych zásob v chladničke. Takýto prístup šetrí životné prostredie aj peniaze. Vďaka zero …
Stroganov: Tradičný recept, variácie a tipy na dokonalé delikátne jedlo
Stroganov patrí medzi najznámejšie jedlá ruskej kuchyne a už desaťročia je obľúbený aj na Slovensku. Jeho základom je jemné hovädzie mäso v krémovej omáčke so šampiňónmi, horčicou, kyslou smotanou a kyslými uhorkami. Vďaka rýchlej príprave a bohatým chutiam je stroganov ideálnou voľbou na rodinný obed aj slávnostnú večeru. V tomto článku nájdete overený recept, tipy …
Majstrovstvo vo varení párkov: Tipy a triky pre dokonalý výsledok
Párky sú obľúbeným jedlom mnohých z nás, či už ich konzumujeme na raňajky, ako rýchle občerstvenie alebo ako súčasť väčšieho pokrmu. Hoci sa môže zdať, že ich príprava je jednoduchá, existuje niekoľko trikov, ktoré vám pomôžu dosiahnuť dokonalý výsledok. V tomto článku vám ukážeme, ako variť párky tak, aby boli chutné, šťavnaté a nikdy nepraskli. …
Domáce langoše: Overený recept, rady a tipy na dokonalý výsledok
Langoše patria medzi najobľúbenejšie pochúťky slovenských jarmokov, festivalov aj domácich kuchýň. Chrumkavé na povrchu, mäkké a nadýchané vo vnútri, s vôňou cesnaku a syra – to je kombinácia, ktorá nikdy nesklame. Ak chcete pripraviť langoše, ktoré budú chutiť ako zo stánku, no zároveň budú ešte lepšie, vyskúšajte tento recept. Nájdete tu tradičný recept, tipy na …
Rýchly tvarohový koláč, ktorý milujeme: Overený recept na každý deň
Tvarohový koláč patrí medzi najobľúbenejšie domáce dezerty, ktoré si zamiluje celá rodina. Jeho výhodou je nielen rýchla príprava, ale aj jemná krémová chuť a variabilita podľa vašich preferencií. Tento recept je ideálny na víkendové pečenie, ale zvládnete ho aj počas rušného týždňa. Ak hľadáte rýchly tvarohový koláč, ktorý vždy poteší, ste na správnom mieste. Prečo …
Ako upiecť kura: Tajomstvo šťavnatého a chutného mäsa
Pečené kura je nestarnúca klasika, ktorá vonia domovom a spája rodinu pri stole. Či už pripravujete nedeľný obed, sviatočnú hostinu alebo rýchlu večeru, správne upečené kura je vždy zárukou úspechu. V tomto článku nájdete nielen overený recept krok za krokom, ale aj tipy na marinády, plnky, prílohy, časté chyby a moderné triky, vďaka ktorým bude …
Bublanina recept: Letná klasika s čerstvým ovocím a tipy na dokonalý koláč
Sezóna jahôd, čerešní, malín a ďalších plodov je ideálnym časom na prípravu šťavnatej bublaniny – koláča, ktorý vonia letom a detstvom. Bublanina patrí medzi najobľúbenejšie domáce koláče, pretože je rýchla, jednoduchá a vždy sa podarí. Navyše, môžete ju pripraviť na desiatky spôsobov: s rôznym ovocím, posýpkou, čokoládou či tvarohom. V tomto článku nájdete overený základný …
Zamilujte sa do tureckej kávy: História, prípravy a druhy
Turecká káva, s jej dlhou históriou a tradíciou, je oveľa viac než len obyčajný teplý nápoj. Vedeli ste, že tradičná príprava tureckej kávy bola dokonca v roku 2013 zaradená do Zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO? Ak ste teda nad šálkou tureckej kávy doteraz ohŕňali nosom, možno je čas dať jej druhú šancu. Turecká káva a …
Čo je cream cheese: Všetko, čo potrebujete vedieť
Cream cheese, alebo po slovensky krémový syr, je obľúbená ingrediencia, ktorá dokáže povýšiť mnoho jedál na úplne novú úroveň. Či už ho použijete do cheesecake, nátierky na raňajky alebo ako tajnú prísadu do slanej omáčky, jeho krémová textúra a jemná chuť sú jednoducho neodolateľné. V tomto článku sa pozrieme na cream cheese z každej strany …