parfém fougère
Lifestyle,Pre ženy

Letný vánok vo fľaštičke: Ako si vybrať správny parfém na leto

Leto je za rohom a s ním aj horúčavy a časté bolesti hlavy spôsobené sparným počasím. Posledné, čo chcete, je cítiť na sebe príliš ťažký parfum, ktorý vás bude celý deň skôr otravovať, než osviežovať. Správna vôňa môže dokonale podčiarknuť letnú atmosféru a dodať vám sebavedomie. Stačí si vybrať tú správnu.

Rozlúčte sa s ťažkými kalibrami

S parfémami, ktoré sú v horúčavách príliš ťažké a strácajú svoje čaro, ako napríklad orientálne alebo korenisté vône, sa na chvíľu rozlúčte. Stavte radšej na ľahké a svieže vône, ktoré rozžiaria váš deň ako ranné slnko. Či už sa chystáte na pláž, do práce alebo na letnú párty, vyberte si parfém, ktorý zvýrazní vašu letnú náladu a dodá vám sebavedomie. Nezabudnite vyjadriť svoju osobnosť prostredníctvom vône.

Čerstvé citrusy a studená voda

Ľahké a svieže vône sú ideálne na horúce letné dni. Citrusové parfémy s tónmi bergamotu, citróna, pomaranča a mandarínky rozjasnia váš deň a dodajú vám energiu. A pre milovníčky vody sú tu osviežujúce svieže parfémy, ktoré zanechajú pocit chladivého vánku aj v tých najhorúcejších dňoch.

Stavte na klasiku s nádychom elegancie

Pre tých, ktorí dávajú prednosť nadčasovej elegancii, sú tu parfémy fougère s tónmi bergamotu, levandule a dubového machu. Tieto vône, ideálne na bežné nosenie aj formálnejšie udalosti, vás zahalia do vône čerstvo pokosenej trávy a prírody.

Teplo na letné noci

Večerné podujatia a špeciálne príležitosti si vyžadujú niečo zmyselnejšie. Drevitý parfém s tónmi santalového dreva, cédru a vetiveru zahalí vaše zmysly do teplého objatia a podčiarkne váš šarm.

Kontrolný zoznam: tipy pre letný voňavý úspech

  • Vsaďte na ľahkú sviežosť: Vyhnite sa ťažkým orientálnym parfémom, ktoré môžu v horúčavách pôsobiť dusivo.
  • Sila je v ľahkosti: Na letné dni voľte toaletné a kolínske vody. Silnejšia parfumovaná voda by mohla byť v horúcom počasí príliš silná, preto si ju nechajte na večer.
  • Zvážte príležitosť: Citrusové a vodné vône sú vhodné na bežné nosenie, fougerové a drevité parfémy si nechajte na slávnostnejšie chvíle.
  • Vyskúšajte a namiešajte: Pred kúpou parfému naneste vôňu na zápästie a nechajte ju rozvinúť. Časom sa jednotlivé tóny budú meniť a miešať. Nebojte sa experimentovať s rôznymi vôňami, ktoré sa dajú vrstviť.
  • Nanášajte vôňu tak, ako sa patrí: Parfém nanášajte na pulzné body, ako sú body na zápästí, krku a za ušami. Vyhnite sa treniu bodov o seba a aplikácii na oblečenie.
  • Správne skladovania: Parfém skladujte na chladnom, suchom a tmavom mieste.

Sponzorovaný článok