V dnešnej uponáhľanej dobe je často výzvou nájsť čas na prípravu zdravých a chutných večerí. Našťastie, existujú recepty, ktoré sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj výživné a plné chutí. V tomto článku vám predstavíme tri najobľúbenejšie recepty na rýchlu večeru, ktoré zvládne každý, a to aj po náročnom dni. Od ľahkých šalátov po sýte cestoviny. Tieto recepty sú perfektným riešením pre každého, kto hľadá rýchlu, ale zároveň zdravú večeru.
1. Šalát s kuracím mäsom a avokádom
Ingrediencie:
- 2 stredne veľké kuracie prsia
- 1 zrelé avokádo
- Mix listových šalátov (rukola, baby špenát, ľadový šalát)
- Cherry paradajky
- Olivový olej
- Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- Citrónová šťava
Postup:
- Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia osoľte, okoreňte a opečte na panvici s trochou olivového oleja z každej strany dozlatista, približne 6-7 minút z každej strany. Nechajte mäso chvíľu odpočívať a potom ho nakrájajte na prúžky.
- Príprava šalátu: V miske zmiešajte mix listových šalátov, pridané nakrájané cherry paradajky a avokádo nakrájané na kocky.
- Dressing: V malej miske zmiešajte olivový olej s citrónovou šťavou, soľou a korením podľa chuti.
- Servírovanie: Na tanier rozložte šalát, na vrch pridajte prúžky kuracieho mäsa a celé to pokvapkajte pripraveným dressingom.
2. Cestoviny s pestom a cherry paradajkami
Ingrediencie:
- 200g cestovín (napr. farfalle alebo penne)
- 100g pesto (bazalkové alebo podľa výberu)
- 150g cherry paradajok, na polovice
- Parmezán na posypanie
- Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
- Olivový olej
Postup:
- Varenie cestovín: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale do al dente, scedíme a necháme odkvapkať.
- Príprava paradajok: Na panvici na troche olivového oleja krátko orestujte cherry paradajky, kým mierne nezmäknú.
- Zmiešanie cestovín: Cestoviny zmiešajte s pestom, pridajte orestované cherry paradajky, dochuťte soľou a korením.
- Servírovanie: Podávajte teplé, posypané strúhaným parmezánom.
3. Pečené zemiaky s bylinkami a jogurtovým dipom
Ingrediencie:
- 500g malých zemiakov
- 2 PL olivového oleja
- Soľ, čerstvo mletý čierny korenie
- Sušené bylinky (rozmarín, tymián)
- 200g hrubozrnného jogurtu
- 1 strúčik cesnaku
- Čerstvé bylinky na ozdobu
Postup:
- Príprava zemiakov: Zemiaky dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na polovice. V miske ich zmiešajte s olivovým olejom, soľou, korením a sušenými bylinkami.
- Pečenie: Zemiaky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 25-30 minút, kým nebudú zlatisté a mäkké.
- Jogurtový dip: Zmiešajte jogurt s pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Podávajte chladený ako dip k pečeným zemiakom.
Tieto tri recepty na rýchlu večeru sú dokonalým riešením pre každého, kto hľadá jednoduché, ale zároveň zdravé a chutné možnosti. Či už uprednostňujete mäso, ste vegetarián alebo jednoducho milujete zemiaky, v našom výbere si určite každý nájde svoje. Vychutnajte si rýchlu a zdravú večeru bez zbytočného stresu a časovej náročnosti!