Rýchla večera pre každého
Recepty,Večera

Rýchla večera: 3 jednoduché recepty pre každého

V dnešnej uponáhľanej dobe je často výzvou nájsť čas na prípravu zdravých a chutných večerí. Našťastie, existujú recepty, ktoré sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj výživné a plné chutí. V tomto článku vám predstavíme tri najobľúbenejšie recepty na rýchlu večeru, ktoré zvládne každý, a to aj po náročnom dni. Od ľahkých šalátov po sýte cestoviny. Tieto recepty sú perfektným riešením pre každého, kto hľadá rýchlu, ale zároveň zdravú večeru.

1. Šalát s kuracím mäsom a avokádom

Ingrediencie:

  • 2 stredne veľké kuracie prsia
  • 1 zrelé avokádo
  • Mix listových šalátov (rukola, baby špenát, ľadový šalát)
  • Cherry paradajky
  • Olivový olej
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • Citrónová šťava

Postup:

  1. Príprava kuracieho mäsa: Kuracie prsia osoľte, okoreňte a opečte na panvici s trochou olivového oleja z každej strany dozlatista, približne 6-7 minút z každej strany. Nechajte mäso chvíľu odpočívať a potom ho nakrájajte na prúžky.
  2. Príprava šalátu: V miske zmiešajte mix listových šalátov, pridané nakrájané cherry paradajky a avokádo nakrájané na kocky.
  3. Dressing: V malej miske zmiešajte olivový olej s citrónovou šťavou, soľou a korením podľa chuti.
  4. Servírovanie: Na tanier rozložte šalát, na vrch pridajte prúžky kuracieho mäsa a celé to pokvapkajte pripraveným dressingom.
Šalát s kuracím mäsom a avokádom

2. Cestoviny s pestom a cherry paradajkami

Ingrediencie:

  • 200g cestovín (napr. farfalle alebo penne)
  • 100g pesto (bazalkové alebo podľa výberu)
  • 150g cherry paradajok, na polovice
  • Parmezán na posypanie
  • Soľ, čerstvo mleté čierne korenie
  • Olivový olej

Postup:

  1. Varenie cestovín: Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale do al dente, scedíme a necháme odkvapkať.
  2. Príprava paradajok: Na panvici na troche olivového oleja krátko orestujte cherry paradajky, kým mierne nezmäknú.
  3. Zmiešanie cestovín: Cestoviny zmiešajte s pestom, pridajte orestované cherry paradajky, dochuťte soľou a korením.
  4. Servírovanie: Podávajte teplé, posypané strúhaným parmezánom.
Cestoviny s pestom a cherry paradajkami

3. Pečené zemiaky s bylinkami a jogurtovým dipom

Ingrediencie:

  • 500g malých zemiakov
  • 2 PL olivového oleja
  • Soľ, čerstvo mletý čierny korenie
  • Sušené bylinky (rozmarín, tymián)
  • 200g hrubozrnného jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • Čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

  1. Príprava zemiakov: Zemiaky dôkladne umyte, osušte a nakrájajte na polovice. V miske ich zmiešajte s olivovým olejom, soľou, korením a sušenými bylinkami.
  2. Pečenie: Zemiaky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 200°C približne 25-30 minút, kým nebudú zlatisté a mäkké.
  3. Jogurtový dip: Zmiešajte jogurt s pretlačeným cesnakom, soľou a korením. Podávajte chladený ako dip k pečeným zemiakom.
Pečené zemiaky s bylinkami a jogurtovým dipom

Tieto tri recepty na rýchlu večeru sú dokonalým riešením pre každého, kto hľadá jednoduché, ale zároveň zdravé a chutné možnosti. Či už uprednostňujete mäso, ste vegetarián alebo jednoducho milujete zemiaky, v našom výbere si určite každý nájde svoje. Vychutnajte si rýchlu a zdravú večeru bez zbytočného stresu a časovej náročnosti!